a
Lorem ipsum dolor sit amet, consecte adipi. Suspendisse ultrices hendrerit a vitae vel a sodales. Ac lectus vel risus suscipit sit amet hendrerit a venenatis.
12, Some Streeet, 12550 New York, USA
(+44) 871.075.0336
silverscreen@edge-themes.com
Links
Follow Us

První setkání dobrovolníků na festivalu Nový ruský film

Filmový festival Nový ruský film probíhá v České republice poprvé, je to rozsáhlá a bohatá akce – na žádné takové nemohou chybět dobrovolníci!

Přihlašování do týmu začalo letos v červnu, hlavním zástupcem skupiny byla vybrána Alina Pek původem z města Orel. Jejich výběr probíhal v několika etapách a 19. října se všichni setkali v redakci novinového listu Pražský telegraf. Společnost byla pestrá a mezinárodní: přišli jak čeští milovníci filmu, tak Rusové, Kazaši či Ukrajinci.

S dobrovolníky se setkali hlavní organizátoři festivalu: Natálie Sudlianková, Evžen Bidněnko a Olga Grigorjeva, výkonná ředitelka akce. Seznámili se během společných her: „Měli jsme tam skvělou atmosféru, užili jsme si her a bylo to zábavné a pohodové. Všichni se postupně spřátelili a nakonec si vyměnili kontakty. Vše bylo velmi příjemné, dynamické a měli jsme přímo domácí atmosféru“, řekla k setkání Alina Pek.

Podle Olgy Grigorjevové, která dobrovolnické aktivity již organizovala na Delfských hrách (obdoba Olympijských her v uměleckých oblastech), Paralympiádě, mistrovství světa ve fotbale v Rusku a dalších akcích, je „dobrovolnictví hlavně příležitostí seznámit se s lidmi, kteří mají podobné zájmy a nápady. Přišli jsme sem ze stejného popudu – a tím je láska k filmu“.

Přihlásit se jako dobrovolník na filmový festival Nový ruský film stále můžete – příjem přihlášek je otevřen do 25. října 2018. 

No Comments

Leave a Comment