a
Lorem ipsum dolor sit amet, consecte adipi. Suspendisse ultrices hendrerit a vitae vel a sodales. Ac lectus vel risus suscipit sit amet hendrerit a venenatis.
12, Some Streeet, 12550 New York, USA
(+44) 871.075.0336
silverscreen@edge-themes.com
Links
Follow Us

Přednáška cestovatele Fjodora Konjuchova

Fjodor Konjuchov patří mezi legendy. Neuvěřitelné příběhy z jeho cest a rekordy zastíní i zvěsti o účasti ve speciálních operacích námořní výsadkové jednotky v Jižním Vietnamu.

Je prvním člověkem, který dosáhl všech pěti pólů Země (severní pól, jižní pól, pól nedostupnosti, pól výšky Mount Everest a mořeplavecký pól mys Horn). Překonal veslováním Atlantský i Tichý oceán, navštívil nejvyšší místa všech kontinentů a jako první člověk na světě obletěl svět v balónu na první pokus a překonal rekord v nepřetržitém letu v balónu.

Doslova půl roku před svým vystoupením na festivalu Nový ruský film se Konjuchov stal prvním člověkem, kterému se podařilo na veslici překonat Jižní oceán mezi Novým Zélandem a Drakeovým průlivem, a jediným člověkem na světě, který překonal Jižní oceán v obou směrech, ze západu na východ, i z východu na západ.

Dnes je tomuto velkému cestovateli 67 let, ale seznam jeho aktivit, které má naplánované, se zdá být bez konce. Maluje obrazy, vytváří sochy, zakládá kaple, slouží v chrámu, a přátelí se s lidmi ze všech koutů světa. A samozřejmě také plánuje nové cesty a rekordy. Jedinečná příležitost uvidět Fjodora Konjuchova na vlastní oči se nabízí návštěvníkům besedy v rámci festivalu Nový ruský film.

2. října
17:00 – 20:00
Praha, kino Dlabačov, Bělohorská 24, 169 00 Praha 6