a
Lorem ipsum dolor sit amet, consecte adipi. Suspendisse ultrices hendrerit a vitae vel a sodales. Ac lectus vel risus suscipit sit amet hendrerit a venenatis.
12, Some Streeet, 12550 New York, USA
(+44) 871.075.0336
silverscreen@edge-themes.com
Links
Follow Us

Олена Уутай. Сольный концерт этнической музыки

Uutai v překladu z jakutštiny znamená „tajemství stvořené vodou“.

Jakutská zpěvačka Olena Uutai světu otevírá tajemství arktické harmonie zvuků již přes dvacet let. Interpretka skládá hudbu, ze které dýchá atmosféra chráněné přírody Dálného severu. Hraje na tradiční jakutskou brumli a virtuózně ovládá několik druhů hrdelního zpěvu, takže své skladby doplňuje zvuky ptáků a dalších zvířat a imituje i zvuky přírodních jevů. Její písně jsou tak spojením tradičních a přírodních zvuků s moderní elektronickou hudbou. Tak vzniká umění Nature Fusion (Spojení s přírodou), kterému aplaudují diváci ze všech kontinentů Země.

Olena je nositelkou mnoha ocenění ze soutěží a festivalů živé etnické hudby a hlavní hvězdou řady zajímavých světových uměleckých projektů. Vydala dvě alba a vystupuje na nejprestižnějších veřejných i soukromých událostech od Kazachstánu po Venezuelu a od Francie až po Čínu.

První sólový koncert Oleny Uutai v Česku bude součástí programu Dne Arktidy během II. festivalu moderní ruské kinematografie Nový ruský film.

28. září
18:00
Praha, kino Dlabačov
Bělohorská 24, 169 00 Praha 6