a
Lorem ipsum dolor sit amet, consecte adipi. Suspendisse ultrices hendrerit a vitae vel a sodales. Ac lectus vel risus suscipit sit amet hendrerit a venenatis.
12, Some Streeet, 12550 New York, USA
(+44) 871.075.0336
silverscreen@edge-themes.com
Links
Follow Us

Na festival přijde skvělý basketbalový hráč Ivan Jedeško

Vynikající vítězství národního basketbalového týmu SSSR na olympijských hrách v Mnichově v roce 1972 bylo možné pouze díky „zlaté přihrávce“ Ivana Jedeška. Tento slavný sportovec se 27. září 2019 zúčastní slavnostního zahájení festivalu Nový ruský film a setká se s diváky, aby jim představil sportovní drama Výskok a vyprávěl o nejzajímavějších epizodách svého sportovního života, o práci a přátelství, o improvizaci a vytrvalosti. Bude rozdávat autogramy nejen fanouškům filmu, ale i sportu.

Tři sekundy před koncem historického zápasu, po skvělé přihrávce sovětského útočníka, skončil oranžový míč v koši a přinesl sovětskému družstvu olympijské zlato. Běloruský sportovec, který se stal jedním z hrdinů filmu Výskok, se mnoho let pokouší setřást ze sebe gloriolu hrdiny. Říká, že vítězství nebyla jeho zásluha, ale zásluha celého týmu.. Faktem však zůstává, že bez přihrávky Ivana Jedeška by k tomuto vítězství nedošlo.

Dnes má basketbalový hráč a trenér Ivana Jedeška ve své sbírce řadu pohárů a medailí z olympijských her, mistrovství světa, Evropy a Sovětského svazu, titul mistra sportu a zasloužilého trenéra. Je těžké si představit, že se jeho kariéra mohla odehrávat v úplně jiném sportu – začal jako boxer a na basketbalovou palubku přešel z boxerského ringu! Proslavil se však v basketbalu, a to nejen jako hráč, ale také jako trenér, který pracoval s legendárním týmem CSKA, s národním týmem Ruska, Guineje-Bissau a Libanonu.

Ivan Jedeško zná cenu úspěchu, chápe, jaké vlastnosti jsou potřeba k tomu dostat se nahoru. Má dechberoucí životní zkušenost, kterou bude rád sdílet s diváky filmu Výskok.

Dětští i dospělí a děti diváci budou mít možnost setkat se s legendárním sportovcem v kině Cinema City. Přineste si trička a basketbalové míče na autogramiádu!

29. září
19:30 – 22:30
Praha, kino Cinema City, Na příkopě 22

Pro výběr místa v sále je nutné si zakoupit diváckou akreditaci (pro informace klikněte zde).
Po obdržení voucheru klikněte na REZERVACE.