a
Lorem ipsum dolor sit amet, consecte adipi. Suspendisse ultrices hendrerit a vitae vel a sodales. Ac lectus vel risus suscipit sit amet hendrerit a venenatis.
12, Some Streeet, 12550 New York, USA
(+44) 871.075.0336
silverscreen@edge-themes.com
Links
Follow Us

SLAVNOSTNÍ ZAHÁJENÍ FESTIVALU NOVÝ RUSKÝ FILM

Projít se po červeném koberci s filmovými hvězdami, udělat si působivé selfie, navštívit premiéru senzačního filmu a ochutnat banketové pokrmy od slavných šéfkuchařů – to vše čeká na návštěvníky slavnostního zahájení II. festivalu Nový ruský film.

Ve slavnostní atmosféře projdou po červeném koberci přední krásky současného ruského filmu Viktorie Tolstoganova a Aglaja Tarasova, ruská zasloužená umělkyně Natalia Pavlenkova, populární herec Anton Momot, režisér, herec a ředitel filmového koncernu Mosfilm Karen Šachnazarov a producent Leonid Vereščagin.

Sváteční festivalové kouzlo slavnostního večera dokreslí originální výzdoba foyer a sálu ve stylu tajgy. Promítání filmu Pár, kterým bude festival zahájen, bude podkresleno zvukovými a vizuálními efekty.

Tento psychologický snímek o lásce a zradě získal úspěch na festivalu Kinotavr 2018, ale k širokému publiku se dosud nedostal. Pražští diváci tak získávají unikátní příležitost shlédnout dramatický příběh natočený v překrásných kulisách Sajanské tajgy. Od seznámení až po nevěru, od zamilovanosti po zradu, od zoufalství po naději na záchranu – hrdinové urazí složitou a náročnou cestu a její závěr bude nečekaný možná i pro ně samotné. Návštěvníkům slavnostního zahájení snímek představí představitel hlavní role Anton Momot.

Foyer hlavního kina festivalu bude v tento večer zdobit výstava znamenitého fotografa Igora Gněvaševa. Mistr mnoho let pracoval pro časopisy Sovětskij ekran a Sovětskij film, britským sdružením Photoexpedition byl označen za nejlepšího fotografa světa a získal cenu Zlaté oko Ruska. Gněvaševovy portréty ukazují legendární herečky, herce a režiséry v celé jejich kráse a lidské všestrannosti.

Mezi hudební hosty slavnostního zahájení druhého ročníku festivalu Nový ruský film bude patřit populární český zpěvák Zbyněk Drda, tanečníci a další hudebníci.

Slavnostní večer vyvrcholí after-party, během níž v Praze poprvé vystoupí legenda etnické hudby Olena Uutai původem z Jakutska. Její unikátní vokálně-instrumentální skladby, z nichž na diváka vane vůně Dálného severu, si podmanily posluchače z mnoha zemí světa.

Pohoštění pro hosty after-party připraví nejlepší ruští kuchaři, kteří vystoupí s gastronomickou show „Stroganina“. Součástí programu budou i ochutnávky pokrmů nebo kávový a čajový obřad od naších partnerů Dallmayr a White Peony. Akce bude doprovázena živou hudbou.

27. září
18:00 – 22:00
Praha, kino Cinema City (Slovanský dům)